keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Omia harrasteita

Tuolla eräässä aiemmassa merkinnässä mainitsin aloittavani korukivenhiontakurssin, ja nyt käynnistyi jo toinen "lukukausi" kyseisen harrasteen parissa! Meidän ryhmä kokoontuu aina torstai-iltaisin, ja siinä hioskellessa saa hetkeksi unohtaa kaikki murheet. :) Syksyllä 2010 kävin ensimmäisen kerran kurssilla yksinäni, mutta het toiselle kerralle sainkin houkuteltua kivenhionnasta kiinnostuneen äitini mukaan, ja siitä saakka on kulettu tuolla kimpassa! Taidetaankin olla kurssin ainoat "amatöörit", muut kun ovat olleet mukana useampia vuosia, jotkut vuosikymmeniä... Että ilmeisesti tähän on tullut hurahdettua lopullisesti!

Tässäpä siis aikaansaannoksiani, olkaat hyvät!

Ensimmäiset tekemäni riipukset, oikeanpuoleinen haukansilmä ihka eka! Miksi näiden kaikkien nimiä ei ole älynnyt kirjata mihinkään ylös? Viheriän tiedän olevan Norjasta, siihen se tieto loppuukin. :D Pitänee tarkistaa opettajalta, tarkennan kunhan saan lisätietoa!

Oikeanpuoleinen pompula samasta kivestä kuin aiempien kuvien viheriä riipus. Tämä oli kokeilukappale kuinka kyseinen kivi käyttäytyy hiottaessa ja kiillotettaessa, mutta tuosta tulikin varsin kiva mollukka. Ajattelin laittaa taakse koruneulan, niin voisi pitää rintapielessä. Alemmasta olisi tarkoitus tehdä samanmoinen, alunperin äitini teki kyseisestä kivestä riipuksen ja päätin hio jämäpalasta "jotain". :)

Viimeisin äpöstys, korvakorut, kivien halkaisija 7mm. Oli vaihteeksi kiva tehdä jotain muitakin kiviä kuin vain isoja ja soikeita! :D Tämänkään kiven nimeä en muista, pääasia oli vain että on sininen, kun menivät sinisestä pitävälle anopilleni. :)

Tilasimme tässä pari viikkoa sitten sormuspohjia, ja ajattelin hioa tilaamaani sormukseen ametistin. Tilasin itselleni kylläkin miesten sormuksen, koska pidän enemmän hieman jytkymmistä sormuksista (sillon harvoin kun niitä käytän :D), ja kaikki katselemamme naistenmallit näyttivät silmääni turhan hentoisilta ja feminiinisiltä minun makuuni. Sormuksia odotellessa päätin tehdä jotain väliaikakorua, ja pohdittuamme opettajan kanssa eri toteutusmahdollisuuksia päädyin tekemään omaan korvaani mustan kiviplugin halkaisijaltaan n. 10mm! :) Näiltä näkymin niitä tulisi valmistumaan neljä tsipaletta, että saa nähdä alanko venyttämään toistakin korvaa vai lahjotanko pitkulat etiäpäin. Plugipötky näyttää tällä hetkellä ihan lakritsipötköltä, ja onnistuinpa innoissani hiomaan myös kynteni nysiksi ja peukaloon reiän. Pistän plugeista kuvaa kunhan valmistuvat, en malttais odottaa!

Että tämmöisiä meikä aina välillä puuhailee. Pitää katsoa jos keksin jostain muusta harrastuksesta juttua, tosin tämä minun työnihän tuntuu käyvän myös harrastuksesta! Harvoinpa tulee nykyään televisiotakaan katsottua ilman ettei jotain ompelusta tahi piirrosta käsissä pyörittelisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti