tiistai 5. helmikuuta 2013

Massat vaihtoon!

Olen jo useamman vuoden käyttänyt muovailutöissäni Cernit-askartelumassoja, ja useammin kuin kerran kironnut sen ominaisuuksia. Massa tuntuu lämpenevän käsiteltäessä todella nopeasti, joten se jää kiinni käsiin ja suojamuoviin. Lisäksi paistettaessa ainakin osa väreistä muuttuu erittäin läpikuultaviksi. Kyllähän tuolla saa tehtyä vaikkapa kivoja koristeruusuja rasioiden kansiin yms. mutta itse tykkäisin tehdä kaikkea pientä, räikeän väristä ja yksityiskohtaista. Pidemmän aikaa olen harkinnut siirtymistä Fimo-massoihin, ja nyt viimein tilatessani KaikkeaKivaa Ky Näpsäkästä kangasvärejä tarttui ostoskoriin myös hyvänlainen värivalikoima Fimoja. :)


Tarkoitushan oli tilata "vain perusvärit" mutta pitihän se arvata että näistäkin pitäisi saada hamstrattua kaikki mahdolliset sateenkaaren värit... ;)

"Perusvärit"

Tilasin ennen joulua myös Sinellistä tarpeita, ja ehkä hieman ennakoiden tätä massavaihdosta tilasin sieltä Fimon oman muovailusetin. Tosin onhan tuota aiemminkin tullut pärjättyä mattoveitsillä ja virkkuukoukuilla muovaillessa, liekkö tämä nyt turhanpäiväistä hifistelyä. ;)

Muovailusetti odottaa testinkiä!

Pitänee siis tänään omistaa hetki fimoiluille. Minkälaisia kokemuksia teillä on Fimosta tahi sitten Cernitistä? Onko näillä massoilla niin paljon eroa? Teinkö täysin turhan vaihdoksen?

Terveisin,
parisenkymmentä "vanhaa" Cernit-pakkausta odottamassa käyttötarkoitusta... :D

6 kommenttia:

 1. On iso ero :). Cernittiä en käyttäisi missään.
  Ja vielä parempaa on Premo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Premo onkin mulle täysin uus juttu! Pitänee perehtyä siihenkin kun taas budjetti antaa myöten. :) Ja en kyllä ymmärrä miksi noita Cernittejäkin on pitäny rohmuta niin hirveä värivalikoima vaikka eivät täyttäneet omia vaatimuksia alunperinkään! :D

   Poista
 2. Kuule, tulepas Faceen askartelumassailijat-ryhmään :) P.S. Tuo kirjainhässäkkävahvistus on aika raivostuttava ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, onko mulla semmonenki päällä?! :DD Pittääpä ottaa pois... kröhöm.
   Hei kiitti vinkistä, määpä pyylään itteni sinne!

   Poista
 3. Osa niistä Cernit-massoista on semmosta läpikuultavaa mallia, siis ihan tarkotuksella. En tiijä ootko sitten ostanu semmosta epähuomiossa. Niissä tavallisissa, epäläpikuultavissa, lukee Number one, ja oiskohan niissä läpikuultavissa lukenu Transparent. Tai jotain vastaavaa, ei ainakaan tota Number onee. Mulla ei oo ollu Cernitin kanssa ongelmia, vaikkakin on totta, että osa massoista pehmenee aika kovin, juurikin nuo Transparentit ja ovat silloin vähän vaikeita muovailla. Tosin enpä ole juuri muihin massoihin perehtynytkään, joten vaikea vertailla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla noista cerniteistä suurin osa on sitä number onea, paitti net jotka tarkotuksella ostin transparenttina. :) Voihan tietty olla että olen tuhnuttanu niitä liian kauan uunissa tai jotain, jotenkin vain net värit ei säily mun silmään kirkkaina! Kyllä noista varmaan jotain vielä tulee tehtyä, nyt on jääny muovailut kummankin massan osalta vähän vähemmälle.

   Poista